Spetterende recensie De Drie Musketiers

Recensie door Gia de Nooij- van Son

Deze sprankelende familievoorstelling is een echte aanrader voor iedereen die van spel en muziek houdt !!!!!
Springend en zingend verschijnen de Drie G’s. Hun harmonieuze samenzang brengt ons in het kleurrijke decor uit 1627 van de stad Orléans. De spelers zetten het stuk van Alexander Dumas, in een nieuw jasje gestoken door Michelle van Daalhoff, vol humor neer. Zondag 6 september de première, werd een wervelende show.

De enthousiaste spelers zingen live en vertolken de voorstelling in prachtige creatieve kleding door een enkeling zelfs zelf gemaakt. Pierre (Theo van der Zanden) een in het rosé gestoken ravestiet, krijgt steeds het publiek aan het lachen door zijn komische verschijning met jeu de boules ballen. Franse chansons worden in toepasselijke Nederlandse teksten gezongen en ook de moderne tijd speelt een rol. Kardinaal Richelieu (Wouter Verhaak), heeft plannen om de jonge naïeve koning Lodewijk uit te schakelen en zelf de baas te worden in Frankrijk. Hij ontslaat de
musketiers, die nu rond gaan hangen in de herberg, waar de bont gekleurde dames van plezier verschijnen! Zijn plan is de koning op zijn huwelijksdag te doden. Een telefoontje vanuit de hemel vertelt hem op welke manier. Madame de Winter, de ter dood veroordeelde, helpt hem de musketiers om de tuin te leiden.

Maar dan verschijnt d’Artagnan op zijn “paard”. Deze ambitieuze jongeling wil graag musketier worden en heeft het snode plan van de kardinaal opgevangen…….
U kunt deze theatershow nog gaan bekijken op 11, 13, en 18 september in het openluchttheater te Mariahout. Kaarten aan de kassa of via de website.